HATAY / SAMANDAĞ - Kuşalanı Ortaokulu

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Tarihimiz kutlu olsun!

Nis

Kuşalanı Ortaokulu bugün 2 Nisan Dünya Otizm Gününde başta okul Müdürü olmak üzere bütün öğretmen ve öğrecilerinin katılımıyla farkındalık programını gerçekleştirdi. Haydi hep beraber otizme bir ışık yakalım Otizmin farkındayız, onların yanındayız

Mrt

Bugün 21 Mart down sendromu günü dolayısı ile Kuşalanı Özel Eğitim Öğretmenleri ile Rehberlik Servisinin okulumuza davet ettiği konuğumuz, hikaye okuyarak özel eğitim öğrencilerimizin eğlenceli bir zaman geçirmesini sağladı.

Mrt

I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı bu özel gün, her sene kutlanmaktadır. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve şehit olan Türk askerleri anılmaktadır.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif Ersoy'un şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Okulumuz genelinde başarılı bir şekilde deprem tatbikatımız gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin deprem bilincinin farkında olması deprem sırasında nasıl soğukkanlılıkla kendilerini koruyarak süreci atlatmaları açısından verimli olduğuna inanıyoruz.

Ock

Kuşalan ortaokulu özel eğitim öğretmeni Ticen Işık My Garden My World e twinning projesi kapsamında özel eğitim öğrencileri ile tohumdan fide ve meyve ağacı oluşturuyor. Projemiz devam etmektedir :)

Ara

Avrupa Birliği ile Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen “Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı” (HISTOLAB) proje başvurusuna okulumuz öğrencileri ile katıldık. Okul idaresi ve okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Mehmet Düşer rehberliğinde yürütülen projede öğrencilerimiz ellerinden geleni yaparak güzel bir performans sergilediler. Projemiz Fransa büyükelçiliğine ulaşmış olup son değerlendirmeler beklenmektedir.

Ara

Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor, Türkiye'de üretilen mal ve ürünlere olan bilinci artırmak, yerli üretimi teşvik etmek ve yerli malı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor.

Ara

Öğrencilerimize bu güzel etkinlik için teşekkür ediyoruz.

Kas

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Unutulmayacaksın, hep var olacaksın!

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Nice 100 yıllara..